21 Dec, 2020

Nissan Qashqai 2291kr/månad

Nu har det gått 39 månader (gäller November månad) sedan jag köpte en helt ny Qashqai Tekna (20170801) för 200000 kr och betalade kontant. I samband med köpet bestämde jag mig för att registrera alla kostnader som berör bilägandet och då ingår inte bensin, tullavgift och parkering mm. Jag tar inte med dessa kostnader för att det är mer "rörliga kostnader" för mig. Ju mer man kör desto mer kostar då dessa. Parkeringen skulle kostat lika mycket vilken bil jag än ägde. Däremot har jag med service och biltvätt med tillbehör såsom bilschampoo, tvättsvamp, spolarvätska mm. När jag köpte bilen fick jag med ett service paket för 8000 kr som gäller i 3 år. Den kostnaden har jag tagit med i beräkningen och i år var det sista året för den servicen. 

Kommer vara intressant att se vad en Nissan Qashqai verkligen kostar i månaden. De kostnader och värdeminskningen som bilen kostat mig har jag fört statistik över, längre ner i inlägget. Under oktober månad hade jag inga kostnader.

Beräkning på värdeminskningen har jag använt mig av bilpriser för att värdera vad bilen skulle säljas om jag sålde den själv. (4200 mil). När jag värderar bilen idag så har den gått upp några hundralappar i värde vid jämförelse med förra månaden.

 

Värdeminskning 52550
Försäkring 13683
Service 8000
Däck 7520
Övrigt 3876
Fordonsskatt 3715
  89344
   
Antal mån 39
Månadskostnad 2291

 

 

Min månadskostnad hamnar då på 2291 kr  (89344 / 39 månader) och kommer såklart att sjunka varje månad. Det känns inte alls för dyrt att ha en ny bil, när jag ser dessa siffror. Du som är ute efter en billig bil, se till att köpa en bil som redan har haft sin stora värdeminskning för det är den kostnaden som är störst.

Se en artikel från teknikens värld där de beräknat andra bilmodellers kostnader.

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.