25 Nov, 2019

Nordea vs Avanza

För ett tag sedan öppnade jag ett ISK och KF konto hos min "vanliga" bank Nordea för att utvärdera det och kanske fortsätta med att göra nyinsättningar i enbart Nordea kontot. Jag har nämligen Nordea som lönekonto, där min lön kommer in och därifrån betalar jag även mina fakturor och hyran mm. Mitt bolån har jag hos SBAB,  kreditkort från Preem och sedan har jag som ni känner till mitt riktiga ISK konto hos Avanza.

Jag har nu haft ett Nordea konto ett tag för att utvärdera det, men måste säga att det är typ nästan katastrofalt dåligt jämfört med Avanza. I det här fallet spelar det inte ens någon roll om det är mycket billigare. Nedan finns det transaktioner och jag vet inte ens om det är belopp som dras ifrån eller läggs till på kontot. Det står uttag 21,65 kr, men jag har inte gjort något uttag och antar att det är avgiften/kostnaden som dras för att det är ett KF konto, men hittar inte info om det någonstans när jag klickar på transaktionsinfo. Har även hört att man får utl.skatt tillbaks ganska snabbt men vet inte om det dras ifrån eller läggs på kontot direkt. Även när jag köper och säljer kan jag bli förvirrad på om jag gör rätt eller inte.

Jag som sysslat med aktiehandel med över 10 år tycker det här är svårt att begripa så jag vill inte veta vad ens nybörjare tycker. Om jag vill jag ha hjälp så måste jag ringa och det går inte ens maila sina frågor. Hur som helst så sågar jag tyvärr Nordeas ISK och KF totalt, kommer att sälja av allt och göra en överföring till mina Avanza konton istället.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.