9 Jan, 2021

Portföljen inför 2021 - Investor 17,8%

Dags att uppdatera portfölj bilden inför 2021 Q1 så som jag gjort sedan 2 år tillbaks. Väldigt bra sätt för mig att kunna se tillbaks och se hur portföljen förändrats sen dess. Det är inte några drastiska förändringa men ändå. Investor fortfarande på topp med 17,8% andel av hela portföljen och den största förändringen sedan förra kvartal är väl att 24Sevenoffice tagit stor plats ganska snabbt och även Fortnox som stigit markant förra året fått en större andel. "Övriga" delen har också vuxit och där finns exempelvis TIN Ny Teknik innehav, Alphabet, Apple, Facebook, Microsoft, Kinnevik, Fortis, Prosus, Bitcoin och Ethereum mm. 

Ni som följer bloggen känner till att jag även har Magic Formula portföljer vid sidan om den här portföljen nedan som jag kallar för den "Vanliga portföljen". Om jag skulle lägga till Magic Formula i nedan diagramm så skulle den ha andelen 5%, som fortsätter att växa successivt. Jag har valt att separera dessa portföljer så det blir enklare för mig att följa upp. Vanliga portföljen finns hos Avanza och MF portföljerna hos Nordnet.

Portföljen har slagit index 4 av 5 senaste åren och ska jag vara ärlig så har jag en känsla av att jag kommer få stryk av index i år. Allt beror nog på Dollarn och Fastighetsaktierna, som jag hoppas kommer balansera upp portföljen. Fortnox och 24Sevenoffice tror jag kan få en del korrigering i år och det har redan börjat.

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.