26 Dec, 2021

Ränteportföljen slår mitt mål

Min kassa som jag har består av en ränteportfölj och den är till för att skjuta in mer pengar i vanliga Avanza portföljen eller när jag behöver kapital till något oförutsedd kostnad. Kan även användas om jag vill amortera bort stor del av bolånet. Hur som helst är målet att slå min bostadsränta som ligger på 0,99% och utvecklingen just nu ligger på 1,88%.

Större delen av portföljen har jag hos SAVR*(affiliatelänk), där fonderna är betydligt billigare. Du som kund får tillbaks provisionen som SAVR får av fondbolagen. Portföljen enligt nedan och ett uträkningsexempel med att ha fonder hos SAVR och spara pengar längre ner.

 

 

 

Om man har totalt 100 000 kr i exempelvis Spiltan Högräntefond, så betalar man 90 kr (0,09% plattformsavgift) till SAVR och 1060 kr (Ordinarie avgift 1,06%) till Spiltan Fonder i avgift. Sedan får man tillbaks provisionen som SAVR får, 290 kr (0,29% rabatt). Total kostnad blir då 860kr istället för 1060kr per år. Du sparar 200kr/år vid 100 000 investerat i Spiltan Högräntefond. Det blir mycket pengar om man har ännu större belopp och sparar en längre tid.

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.