28 May, 2023

Så gör jag med min tjänstepension 1 414 723 kr

Uppdaterad:
28 May, 2023

Tjänstepension är en form av pension som arbetsgivare erbjuder sina anställda utöver den allmänna pensionen som betalas ut av staten. Tjänstepensionen kan variera i utformning beroende på hur din arbetsgivare har lagt upp det. Jag har under mina arbetsår jobbat med de mesta innan jag tog min examen från Kungliga Tekniska Högskolan.

Jobbat på McDonalds, Posten, Bageri, Securitas (Väktare) och ICA Lager.

Efter examen har jag jobbat med affärssystem både som systemadministratör och supportkonsult. 

Flesta av mina arbetsgivare har betalat in tjänstepension och det har inneburit lite olika avtal och därav har jag typ pensionssparande hos flera aktörer. Bl a Alecta, Folksam, SPP, Swedbank och nu Handelsbanken då min nuvarande arbetsgivare bytte ifrån Swedbank till Handelsbanken.

Jag har typ aldrig sålt någon fond när jag väl har valt fond och placerat det. Så nu har jag det väldigt spretigt med en massa fonder. Nedan kan ni se mina fonder som jag har.

 

 

Tjänstepensions fonder
TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.