29 Nov, 2019

Så gör jag med mina Hemfosa Preferensaktier

SBB la ett bud på Hemfosa för 2 veckor sedan och jag har ett antal preferensaktier som jag nu måste ta en ställning för. Det är inte så värst många, men jag tänkte ändå redovisa mitt val. Affären innebär en av de största fastighetsaffärerna någonsin i Sverige enligt Fastighetsvärldens sammanställning och den kommer kommer resultera i ett bolag med fastigheter för hela 70 miljarder. Budet innebär att aktieägarna i Hemfosa erbjuds en kombination av kontanter och aktier av olika slag i SBB.

Det finns fyra alternativa val för Accept av Erbjudandet;
 

 

Jag har valt nummer 4 i de konton som jag äger färre en 25 preferensaktier. Då får jag 195kr per preferensaktie som idag ligger på 186,50kr. I en av mina depåer har jag lite fler Hemfosa Pref och då har jag valt nummer 2 för att försöka få så mycket kontantvederlag som möjligt istället för stamaktier av serie D i SBB.

 

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.