13 Jun, 2023

Så mycket har Nissan Qashqai kostat 2052kr/månad

Uppdaterad:
14 Jun, 2023

Nu har det gått nästan 6 år sedan jag köpte en ny Nissan Qashqai Tekna (20170801) för 200000 kr och betalade kontant. I samband med köpet bestämde jag mig för att registrera alla kostnader som berör bilägandet bara för att se vad det kommer att kosta mig under alla dessa år och fylla ut bloggen med lite annorlunda inlägg. Tidigare uppdaterades det här inlägget varje månad, men nu har jag inte skrivit på flera månader.

Nissan

Då tar jag inte med bensin, tullavgift och parkering mm. Jag tar inte med dessa kostnader för att det är mer "rörliga kostnader" för mig. Ju mer man kör desto mer kostar då dessa. Parkeringen skulle kostat lika mycket vilken bil jag än ägde. 

Däremot har jag med service, reparationer och biltvätt. Det är ju en del som jag fixar själv, så som skifta däck, byter luft- och kupéfilter, samt tvättar bilen själv. Tycker att det är givande och roligt att göra de saker man kan göra själv. 

Tidigare skrev jag varje månad angående detta och nu har jag inte gjort det på ett väldigt bra tag, så var tvungen och gå tillbaks för att se vilka kostnader som jag haft. Fick en punktering i julas och fick då byta ut hela däcket för 3500kr akut, sedan köpte jag även nya sommardäck med fälgar för 13228kr. Kostnaderna senaste halvåret har varit mycket för bilen, men trots det hamnar månadskostnaden på 2052kr/månad totalt sett med värdeminskning och alla kostnader enligt diagrammet. Beräkning på värdeminskningen har jag använt mig av bilpriser för att värdera vad bilen skulle säljas om jag sålde den själv (6700mil). 

Inte alls stor månadskostnad med tanke på att jag köpte bilen helt ny som första ägare.

De problem  jag haft med min Nissan sedan köp är jag fått byta ut kondensatorn och bilbatteriet (inom 3års garantin). I övrigt har det fungerat bra.

Värdeminskning55000
Försäkring27149
Service&Rep19924
Däck26728
Övrigt8400
Fordonsskatt6449
Totalt143650
  
Antal mån70
Månadskostnad2052
TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.