26 Dec, 2020

Så var mina mål inför 2020

Snart är det dags att summera 2020 och tänkte repetera inlägget som skrevs inför 2020 och mitt mål för det.
 

Mina investeringsmål är att kunna göra exakt det jag vill i framtiden och helst innan jag fyllt 50 år. Målet är att komma ur ekorr hjulet och bestämma själv över min tid. Jobba när jag vill och kunna välja det om jag ens vill. Jag har satt målet till 250 000 i utdelning per år och egentligen ligger mina utgifter på 300 000 kr. Även om jag bestämmer mig att sluta jobba heltid, så kommer jag nog dra in pengar på diverse andra jobb eller starta eget och göra lite av varje.

 

Mina mål och tankar om 2020

Efter att ha haft ett topp år förra året så är det dags att blicka framåt och definiera nya mål för 2020. Jag tidigare nämnt att jag kommer sluta med att presentera min portfölj storlek och utdelningen i siffror, utan fokus kommer mer sättas på den procentuella utvecklingen. Det har dels med privata skäl att jag väljer göra det och dels för att jag anser att de procentuella siffrorna är viktigare än själva summan. Det säger sig självt att jag kommer få högre utdelning om jag sparat och investerat mycket och fått upp en stor portfölj. 

Jag sätter ett ganska lågt mål för utdelningstillväxten då jag redan har sålt lite aktier och Hemfosa Pref respektive Akelius Pref har blivit köpt eller inlösta. Det kan komma att jag säljer mer för att amortera på mina lån (bolån eller superlån). Om 2019 var belåningens år för min del så kommer 2020 präglas av aggressiv amortering från min sida. Därför kommer utdelningstillväxten att avta och fokus ligger på att få ner skuldkvoten under 38%. Nuvarande skuldkvot ligger på 41,8% (när jag skrev inlägget missade jag lite kapital). Nedan har ni lite siffror genom åren.

 

Mina mätbara mål för 2020 blir;

Utdelningstillväxt på 5% 
Förvaltningskostnad på 0,10%
Få ner skuldkvot under 38%
Slå OMX Stocholm All-Share Cap

 

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.