19 Sep, 2019

Skaffa dig det bästa Sparkontot!

I en serie artiklar och inlägg ska jag ge privatekonomiska tips såsom en sparcoach gör. Mina inlägg kommer vara helt oberoende och utan några som helst sponsorer. Det här är första inlägget inom den kategorin. Inläggen kommer vara korta, koncisa och enkelt att följa rekommendationen. Kommer även att ha en uppskattning på tid och vinst som rekommendationen kan generera.

Ett vanligt sparkonto där pengarna ska "vila" ett par månader innan de konsumeras bör alla ha. Istället för att ha pengarna i ett vanligt personkonto eller lönekonto så sätter du in det i ett sparkonto som kan generera lite extra pengar. Det ska vara ett sparkonto med rörlig ränta och fria uttag så att du när som helst kan ta ut pengar. Jag tycker att ungefär 50000 kr som buffertkonto är bra att ha och här vilar de pengar som kanske ska till semestern, ny bil, körkort, playstation, ny mobil mm. Jag brukar högst ha 3000 kr i mitt lönekonto och resterande överförs till sparkonto, Avanza eller amortering. Du förlorar på att det blir liggande alltför länge i lönekontot.

Riktlinjer
1. Rörlig ränta
2. Insättningsgaranti 2021
3. Buffert på 50 000kr
4. Fria uttag

 

För att hitta bästa sparkontot så kan du göra det via exempelvis dessa sidor eller via google.
www.compricer.se
www.bank24.nu
www.finansportalen.se

 

Tidsåtgång: 30 min*
Resultat: Mellan 100-300 kr/år efter skatt*

*Antagandet bygger på att man har ungefär 15000-50000 kr i ett sparkonto med 0,9% ränta istället för personkonto och det tar ca30 min att hitta ett schysst sparkonto.

 

 

Insättningsgarantin 
Insättningsgarantin skyddar pengar insatta på konton hos banker, kreditmarknadsföretag och värdepappersbolag. Skyddet innebär att du får ersättning av staten om det institut där du har dina pengar går i konkurs eller om Finansinspektionen beslutar att insättningsgarantin ska träda in. Det brukar stå klart och tydligt att banken har det. 

 

 

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.