3 Jan, 2019

Sparexperiment igång med Superräntan 0%.

 

 

Nu när jag gjort exit med förra spar experimentet efter 4 år är det dags för ett nytt. I det förra spar experimentet utökade jag bolånet och investerade pengarna i aktier/fonder och målet var att slå boräntan. Idag har jag kvar vinsten i en egen portfölj som jag kallar Bolåneportföljen och vinsten eller totalen ligger på 50 000 kr.

 

Avanza har för inte så länge sedan kom ut med ett lån som kallas för Superräntan och det lånet tänkte jag uttnyttja hos en närståendes portfölj som jag förvaltar. Det är 0% ränta upp till 50 000 kr och det tänkte jag låna och investera i bl a preferensaktier för honom i hans portfölj för att få till en liten hävstång. Den enda kostnaden som uppstår med räntan är ISK skatten som jag behöver slå för att gå med vinst. Varje månad kommer det att redovisas en månadsuppföljning på detta och via utdelningar kommer lånet betalas av. De innehav som finns är Klövern Pref, Akelius Pref, Hemfosa Pref, Fast Partner Pref, Sagax Pref och Corem Property.

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.