13 Apr, 2020

"Starka balansräkningar gäller"

Varje vecka framöver samlar jag på lite nyhetsartiklar så man kan komma tillbaks om ett par månder och se vad som skrevs i media under den här kraschen och jämföra det med min egna hantering av portfölj. Kan vara både lärorikt och intressant när allt är över. 


Starka balansräkningar gäller
Den svartaste svan jag någonsin sett. Tydligare än så går det inte att beskriva Corona och dess effekter på världen, hälsan och börserna. Nu går världen igenom en stor kris på flera håll och människor dör, samhällen drabbas hårt liksom våra nära och kära.


Landeborn: Börsens jättar lär klara krisen utan nytt kapital
De stora börsbolagen lär knappast behöva ta in nytt kapital för att komma på fötter igen - förutsatt att inte pandemin blir alltför långdragen. Överlag sitter bolagen i en bra situation jämfört med finanskrisen 2008, med relativt låg skuldsättning.- Säger Danske Banks analytiker Maria Landeborn.


Marknaden ser ljuset i tunneln på corona krisen
Coronapandemin har på rekordtid skapat en så kallad björnmarknade på världens börser - aldrig tidigare har börserna fallit med mer än 20 procent på så kort tid. Men marknaden har nu börjat se ljuset i tunneln samtidigt som det nu råder rea på aktier.

 

Nyhetsrubriker
Italien rapporterar lägsta dödssiffran sedan 19 mars
Oljeländerna minskar produktionen
Flera länder lättar på restriktioner
Antalet smittade ökar kraftigt i Ryssland
Trump: Svensk metod hade gett flera miljoner döda
Utegångsförbud i Turkiet efter snabb spridning
Inlägg från
5  April
29 Mars
22 Mars

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.