2 Sep, 2019

Superlåg förvaltningskostnad 0,092% !!

Varje månad räknar jag ut min förvaltningskostnad för att se hur jag ligger till. Det har jag gjort det senaste åren och att bara göra beräkningen hjälper mig att hålla nere antalet köp/sälj transaktioner och gör att jag är mer medveten om det. Nu när jag räknar ut det så har jag superlåga 0,092% som innebär 996 kr. Hur som helst så är det ändå 996 kr för mycket och det går alltid att kämpa ner det ännu mer. Nu handlar jag med aktier och om jag inte var engagerad i det så skulle det säkert ha blivit att jag handlade fonder istället. Därför tänkte jag jämföra min förvaltningskostnad och avkastning med 2 fonder som jag gillar och kanske skulle ha investerat i istället för min egna portfölj.

Carnegie Sverige Fond 
Förvaltningsarvode/år: 1,40%
Avkastning i år: 19,49%

XACT Högutdelande
Förvaltningsarvode/år: 0,30%
Avkastning i år: 19,41%

Sparaklokt Portfölj
Förvaltningskostnad/år: 0,092% (preliminär)
Avkastning i år: 26,31%
Sharpekvot: 1,47


 


*I jämförelsen borde jag ha med risken eller sharpekvoten för att det ska vara en rättvis jämförelse, men hittade inte siffrorna för fonderna.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.