17 Feb, 2017

Utdelning Ratos - 38 %

 

Ratos sänkte utdelning från 3,25 kr till 2 kr och det innebär en sänkning på hela 38%. VD:n tillägger att de inte har några tankar om hur utdelningspolicyn och utdelningen kommer att se ut framöver. 

 

Utdelningen speglar såklart på hur väl bolaget presterar i sitt rörelseresultat och för helåret 2016 hamnade det negativ - 1,79 kr / aktie. Under flera år har Ratos gett en utdelning, som är varit klart högre än resultatet och nu ser vi konsekvensen av det med en sänkning,

 

Jag behåller mina Ratos och sålde precis en symbolisk liten summa Ratos Pref och passade på att köpa Ratos för runt 2500 kr. Nu återstår bara Bravidas bokslut och utdelningsförslag. Det estimat som ligger närmast tyder på en utdelning runt 1,40 kr. Det får vi reda på nästa vecka.

       

Bravida                       40%         (2524 kr)

 

Utdelningstillväxt och min utdelning på mina största innehav.

  • Castellum                17,6%                  (4560 kr)
  • Investor                      10%                   (2948 kr)
  • Industrivärden           5%                     (2315 kr)
  • Nordea                       1,6%                 (4374 kr)
  • Hennes&Mauritz       0 %                    (7488kr) 
  • Ratos                          -38%                  (2484 kr)
  • Totalt                                                    24 169 kr 

------------------------------------------------

Snitt Tillväxt             -0,63%             

 

Bygg upp en egen utdelningsportfölj du också. Öppna ett konto hos Avanza, jag har mina konton hos Avanza och rekommenderar banken starkt. I ett ISK konto slipper du betala reavinstskatt och deklaration. (Affiliate länk).

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.