9 Feb, 2019

Veckorapport +0,03% eller 902 kr

För veckan som gick går det lugnt säga att det var en oförändrad vecka med nollsummespel. Nordea presenterade sitt bokslut där utdelningen höjdes en aning med 1,5%. Allt som är plus är bonus skrev jag tidigare om det.

Det som verkligen fick mig att fundera extra mycket igår och nu när jag vaknade är Ratos och H&M, som varit 2 grymma aktier att äga men som under senaste 8 åren kanske bara sjunkit som ett skepp. Det är viktigt att hitta sin egna strategi och jag är nog lagd mer åt den investeringsstilen att undvika förlorare än en att hitta vinnare. Därför ska jag ta fram 9 st punkter som jag ska följa för att undvika bolag som Ratos och H&M. Jag kunde lika gärna haft dessa företag istället för Investor och Castellum.En annan funderare kan vara varför valde jag då Investor och Castellum istället?

Jag måste i alla fall ta tag i det här och göra en lista och verkligen gå igenom Ratos och H&M som praktexempel, för vill inte sitta i såna aktier när det väl dalar neråt under flera års sikt.

 

 

Courtage: 6 kr
Förvaltningavgift: 0,25%
Belåningsgrad: 12,2%
Ökat: Skanska, Lifco, Handelsbanken
Sålt:  Inga transaktioner

 

 

*Sparaklokt finns nu även på Facebook. Skulle uppskattat om ni följde/gillade sidan där.
TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.