22 Aug, 2020

Veckorapport +1,66%.

Den här veckan gick riktigt bra för portföljen, som slog index med nästan 1,7% och för helåret leder portföljen med sin avkastning på 6,1% kontra index OMX All-Share Cap 2,8%. Vi får se om portföljen lyckas hålla försprånget året ut nu. Vill helst att Dollar inte sjunker mer och att mina fastighetsaktier återhämtar sig en aning så kommer jag nog slå index. Är ändå nöjd med YTD så här långt och ser fram emot start av Magic Formula portföljen snart om en vecka.

 

 

Inga transaktioner har gjorts under veckan, så det märks att jag dragit ner på det ju mindre turbulent börsen blivit. Fortnox som är mitt 7:e största innehav (3,9% andel av portföljen) hade rapport i veckan och steg ganska ordentligt på rapporten, som har haft en roll till att portföljen dragit ifrån index. När jag har köpt Fortnox så har jag alltid tänkt på att jag köper på toppen och om jag gör det nu så kommer jag ha det enklare att köpa när det sjunker, men det har inte sjunkit.

 

Planen för tillfället är inget nyspar utan samlar på mig likvider och start av Magic Formula portfölj i September.  

 

- Inga transaktioner
- Belåning 5,8%
- Dagar sedan topp 186
- Tillbaks till ATH krävs 3,7%
- Utv i år: 6,1% Index: 2,8%

 

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.