20 Apr, 2019

Walter Schloss och 10 bästa punkter

Det här är ett tidigare inlägg som jag väljer att fräscha upp och repetera minnet med en stor investerare. Jag har haft det här inlägget uppe tidigare och tanken var att ha ett liknande inlägg om en investerare varje månad, men det har jag tyvärr inte tagit tag i. Syftet är att inte stirra blint på min egna depå och se kurserna stiga/sjunka utan även komma ihåg vilka nyckeltal och värderingar som är viktiga.

Första gången som jag läste om Walter Schloss var i boken  "Investera som Mästarna" som är skriven av Jonas Bernhardsson. Jonas har även en egen sida "Investeraren", där hittar ni användbar kunskap. Det är en väldigt bra bok och jag rekommenderar er alla att köpa eller låna boken.

Kortfattat så var Walter Schloss en investerare som verkligen hatade att förlora pengar och investerade med strategin att inte förlora pengar. Så han tog inte några större risker utan placerade på tillgångar. Alltså aktier som värderas under sina tillgångar. Inga tillväxt aktier med löften om framtida vinster utan mest tillgångar med stabila utdelningar.

Mina 10 bästa punkter från Walter Schloss nyckeltal och riktlinjer;

  • Speciellt intresserad av familjeägda företag.
  • Undvek företag med stora skulder och höga P/E tal. Soliditet minst 50%.
  • Helst skall P/B vara under 1 och köpte aldrig över 2.
  • Köp efter utdelning har avskiljts.
  • Föredra aktier. Inte många som blir miljonärer via Obligationer.
  • Diversifiera ordentligt, haft uppåt 100 aktier samtidigt.
  • Max 10% i ett innehav.
  • Köpte aldrig allt på en gång. "Buy on a scale and Sell on a scale up"
  • Tittade på aktier som var nära sitt 3 års lägsta.
  • Du känner inte till en aktie förrän du äger det.

 

På bilden nedan kan ni se Walter Schloss avkastning.

 

2 grymma videon som ni måste se är en intervju med honom där han säger "I don´t like to lose money" minst 5 ggr och en annan video där de går igenom lite nyckeltal och strategier som han använde. Rekommenderar er verkligen att se båda. "Replicating Walter Schloss Investment Technique"


"I don´t like to lose money" 
 "Replicating Walter Schloss Investment Technique"

En ny sida som jag hittade är Walterschloss.com

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.