10 Jul, 2024

AQ Group köper engelskt bolag

Uppdaterad:
10 Jul, 2024

Så då kom det ytterligare ett förvärv. AQ Group låg tämligen lågt förra året på förvärvsfronten men i år har redan några gjorts och så idag påannonserades förvärv av Rockford Components. Rockford Components tillverkar och säljer kablage och elektromekaniska system till bl.a. kunder inom försvars- och flygindustrin och har varit verksamma sedan 1978.

Källa: Rockford Components

Omsättningen förra året var drygt 100 miljoner kr med drygt 100 anställda. Inget stort förvärv med andra ord utan i storleksklassen som t.ex. JIT Mech som förvärvades i våras. Vi pratar i Rockford Components fall om ca 1 % av AQ Groups omsättning.

Produktion har man i Rendlesham, Worshop och Salisbury och hela syftet är naturligtvis, förutom att addera Rockford Component, att kunna växa i England. Inte minst inom försvarsindustrin. Tiderna är ju sådana att det säkerligen finns möjligheter där. AQ Group låter hälsa också att man avser göra ytterligare investeringar i verksamheten så det ska bli intressant att se var det tar vägen här ifrån. 

Källa: Rockford Components

AQ Group just nu har seglat upp till en av de större innehaven i portföljen. Inte minst p.g.a. multipelexpansionen i värderingen. Det lär säkert ha hittat in i något index eller liknande vilket då brukar driva på kursutveckligen och sätta spår i värderingen.

I skrivande stund värderas AQ Group till PE 21, PS 1,5. Fin, fint bolag men jag är inte köpare här.

Ser fram emot rapporten som kommer inom kort.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.