Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Utdelningsportföljen, Castellum 11,2%

 

 

Utdelningsportföljen ser just nu enligt diagrammet ovan. Har en regel på att inget av innehaven får ha en större andel än 15%.  Hennes&Mauritz är mitt största innehav med 15,7% och där har jag slutat att köpa fler aktier.

Castellum och Bravida som jag gillar mest av mina innehav är tillsammans 21,6% , skulle inte tvekat om att investera upp båda innehaven så de täcker 30% av portföljen.

I utdelningsportföljen räknar jag alla mina innehav som ger utdelning eller ränta. Så jag tar med även Bolåneportföljen och IPS kontot.

 

 

Om man tittar på tillgångslagen i alla mina konton så ser det ut enligt ovan, med 34,3% Obligationer och 65,7% Aktier. Kommer inom snar framtid sälja stor del av obligationer och ta ut det från kontot.

 

Taggar (blogg): 
KronanTillMiljonen's picture
20
47
3
0
KronanTillMiljonen

Hej Sparaklokt!
Det är intressant. Har som aldrig tänkt på att både du och jag har H&M och Castellum som största innehaven :)

Trevlig helg!

Anonymous's picture
Investormannen (ej registrerad)

Hej,

Kan du svara på det dras utländsk källskatt på Nordeas utdelning? Jag är alltså inte intresserad av själva frågan om kvittning och möjlighet att få tillbaka utländsk källskatt i ISK eller KF - en fråga som diskuterats i oändlighet i bloggkretsar - utan bara om den utländska källskatten dras. Jag har försökt hitta en lista vilka aktier som noteras på Stockholmsbörsen där utländsk källskatt dras, men jag har inte lyckats. Känner du till någon sådan?

Mvh Mattias

Sparaklokt's picture
212
562
46
0
Sparaklokt

Hej Mattias,

Det dras ingen källskatt på Nordea. Har inte gjort det på min senaste utdelning.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar