Nyhet
22 Feb, 2024

ABLIVA: BESLUTAR OM KAPITALANSKAFFNING OM TOTALT 88 MLN KR

Uppdaterad:
22 Feb, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen för Abliva har beslutat om en kapitalanskaffning om totalt cirka 88 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Kapitalanskaffningen består av en fullt garanterad företrädesemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare om cirka 46 miljoner kronor och en riktad emission av konvertibler till ett begränsat antal särskilda befintliga aktieägare och institutionella investerare om cirka 42 miljoner kronor.

Teckningskursen i företrädesemissionen är 0:16 per aktie.

Det konvertibla lånebeloppet ska betalas och omedelbart omvandlas till aktier i bolaget efter offentliggörandet av interimsdata från fas 2-studien med KL1333 under förutsättning att resultatet från studien är positivt, det vill säga icke futilt, uppger bolaget.

"Syftet med transaktionen är att finansiera ytterligare kliniska aktiviteter för KL1333-programmet, inklusive initiering av nya länder för expansion av studien inför Steg 2 och för allmänna företagsändamål", skriver Abliva.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.