Nyhet
6 Feb, 2024

ANNEHEM: OFFENTLIGGÖR VILLKOR I FÖRETRÄDESEMISSION (OMS)

Uppdaterad:
6 Feb, 2024

(Omsändning: skickades första gången på måndagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Annehem har beslutat om en företrädesemission om cirka 300 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med företrädesemissionen är att finansiera förvärvet av The Corner samt finansiera värdeskapande investeringar i befintligt bestånd, något som bolaget meddelade i samband med förvärvet i november i fjol.

Teckningskursen har fastställts till 10:20 kronor per ny aktie och teckningsperioden löper från den 15 februari 2024 till den 29 februari 2024.

Den som på avstämningsdagen är registrerade som aktieägare i Annehem erhåller en teckningsrätt för varje innehavd aktie av serie A respektive serie B.

Emissionslikviden kommer att uppgå till omkring 300 miljoner kronor och företrädesemissionen är säkerställd till cirka 57 procent genom tecknings- och/eller vederlagsfria garantiåtaganden av befintliga aktieägare.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.