Absolicon

Absolicon

Översikt

Absolicon är ett svenskt teknikbolag som utvecklar och tillverkar solfångare för industriellt bruk. Företaget grundades 2007 av Joakim Byström med en vision om att lösa världens energikris med koncentrerad solenergi. I december 2022 uppnådde Absolicon en stor milstolpe när företaget på kort tid sålde två robotiserade minifabriker för massproduktion av solfångare, ett sammanlagt ordervärde på ca 86 MSEK. Försäljningsmålet om 100 MSEK för 2023 känns därmed inom räckhåll.
Lista
-
Sektor
Solenergi
VD
Joakim Byström
Ordförande
Olle Olsson

Om Absolicon

Under de senaste åren har Absolicon investerat mycket i forskning och utveckling, vilket har resulterat i en unik teknologi som använder koncentrerande solfångare för att omvandla solenergi till värme och elektricitet. Deras solfångare är av högsta kvalitet och har visat sig vara effektiva, pålitliga och kostnadseffektiva.

Absolicons solfångare fungerar genom att använda en koncentrerande lins som fokuserar solstrålarna på en liten yta. Därifrån absorberas solenergin av en termisk olja som cirkulerar genom ett rör, vilket gör att oljan värms upp. Denna värmeenergi kan sedan användas för att producera ånga, värma upp vatten eller driva en generator för att producera elektricitet.

Absolicon har visat sig vara en pålitlig leverantör av solfångare för industriellt bruk och deras teknologi har potential att minska beroendet av fossila bränslen och minska föroreningar. Företaget har en spännande framtid och har potential att bidra till en mer hållbar energiframtid.

VD-intervju

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.