Nyhet
2 Sep, 2024

ARCHELON NATURAL RESOURCES: FÅR UNDERSÖKNINGSTILLSTÅND FÖR GULD

Uppdaterad:
2 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Archelon Natural Resources, verksamma inom råvarusektorn, har av myndigheten Bergsstaten beviljats undersökningstillstånd avseende guld för området Hemmyrberget nr 100 i Ljusdals kommun. Undersökningstillståndet omfattar en yta på 400 hektar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Området ligger i den så kallade Bottniska bassängen bestående av främst metasedimentära bergarter. I Bottniska bassängen finns ett flertal kända guldförekomster.

"I det beviljade området finns två mineraliseringar, en guldmineraliserad blottning benämnd Hässjaberget och en skarnmineralisering som även den kan vara guldförande. De undersökningsarbeten Archelon planerar att utföra är geologisk kartering, blockletning, provtagning, geofysiska markmätningar och kärnborrning", skriver företaget.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.