Nyhet
12 Jun, 2023

CRETURNER: GÖR RIKTAD NYEMISSION TILL STRATEGISK INVESTERARE

Uppdaterad:
12 Jun, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Creturner meddelar att bolaget genomför en riktad nyemission om drygt 1 miljon aktier, för motsvarande cirka 1,0 miljoner kronor. Emissionskursen på 0:96 kronor per aktie motsvarar en premie om 15 procent och resulterar i en utspädning om 1,8 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med den riktade emissionen och skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att investeraren bedöms vara stort strategiskt värde för Creturner, uppger bolaget.

"Investeraren har en central roll inom den globala flygindustrin vilket skapar möjligheter för Creturner att uppnå ytterligare internationell expansion av försäljningen och att det samordnar intressena hos nyckelparterna", heter det.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.