Emissioner
7 Dec, 2022
emission Zoomability

Företrädesemission Zoomability

Uppdaterad:
23 Jan, 2023

Tillverkaren av terränggående elrullstolar Zoomability inleder idag sin nyemission med företräde till befintliga aktieägare. Sedan start har bolaget sålt över 1 000 exemplar av Zoom Uphill® med försäljning i 16 länder genom olika distributörsavtal. För att fortsätta växa antog bolaget en ny affärsplan i augusti 2022 men för att möjliggöra detta behöver nytt kapital säkerställas. Hälften av emissionslikviden är tänkt att gå till sälj- och marknadsaktiviteter och andra hälften till att ta höjd för terrängrullstolens höga kapitalbindning. Marknaden uppskattas växa med i snitt 11,5 procent årligen den närmaste tiden och med tidigare investeringar i att utöka produktionskapaciteten samt registreringen som medicintekniskt hjälpmedel (möjliggör finansiering av fordonet i många EU-länder) rustar Zoomability upp för ny tillväxtfas.

 

företrädesemission zoomability aktie

 

Zoomability har en beprövad produkt, en stark patentportfölj och finns redan idag på flera stora marknader. Med nyligen genomförda omfattande investeringar i produktionen så tror vi att Zoomability är redo att ta nästa steg för att öka försäljningen och lönsamheten

~ Bo Lindén, VD Dividend Sweden.

 

Zoombaility informationsmemorandum

Zoomability Teaser

Anmälningssedel med stöd av uniträtter

Anmälningssedel utan stöd av uniträtter

För varje befintlig aktie i bolaget erhålls (1) uniträtt varav fyra (4) uniträtter berättigar teckning av en (1) unit. Varje unit består av fem (5) nyemitterade aktier, fem (5) teckningsoptioner av serie TO2 samt fem (5) vederlagsfria teckningsoptioner av serie TO3.


zoomability int ab företrädesemission avanza

Zoomabilitys företrädesemission i sammandrag

Teckningskurs: 10,0 SEK per unit motsvarande 2,0 SEK per aktie

Teckningstid: 7 – 21 december 2022

Emissionsstorlek: 6 351 500 units

Emissionslikvid: 12,70 MSEK

Värdering pre-money: ca 10,16 MSEK

Utspädningseffekt: 55,56 %

Garanti- och teckningsåtaganden: 43%

 

Villkor TO2

Löptid sex (6) månader. Två (2) teckningsoptioner ger en (1) aktie. Teckningskurs 70 % av den volymvägda genomsnittskursen, dock lägst 2 SEK och högst 3,50 SEK.

 

Villkor TO3

Löptid tolv (12) månader. Två (2) teckningsoptioner ger en (1) aktie. Teckningskurs 70 % av den volymvägda genomsnittskursen, dock lägst 3,50 SEK och högst 5,50 SEK. 

 

 

Kort om Zoomability

Zoomability Int AB har utvecklat och säljer den terränggående elrullstolen, Zoom Uphill® (”Zoomen”). Den är primärt anpassad för personer med funktionsnedsättning i de nedre extremiteterna. Zoomen är en hybrid mellan en traditionell eldriven rullstol och en fyrhjuling. Fordonet är kommersialiserat och dess unika bottenplatta är patentskyddad.

 

Nyfiken på bolaget?

Läs mer här

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.