Nyhet
12 Jul, 2024

GABATHER: BESLUTAT OM FÖRETRÄDESEMISSION OM 13,2 MLN KR

Uppdaterad:
12 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gabather, som utvecklar läkemedel mot psykisk ohälsa, har beslutat att genomföra en nyemission av units bestående av aktier och teckningsoptioner med företrädesrätt för befintliga aktieägare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen har fastställts till 1:40 kronor per unit, vilket motsvarar 0:70 kronor per aktie.

Gabather har erhållit teckningsförbindelser från bolagets vd och delar av bolagets styrelse till ett belopp om cirka 0,25 miljoner kronor, motsvarande cirka 1,9 procent av företrädesemissionen.

Teckningsperioden pågår från och med den 24 juli 2024 till och med den 12 augusti 2024.

Genom företrädesemissionen kan bolaget initialt tillföras som högst cirka 13,2 miljoner kronor före emissionskostnader.

Vid full teckning och fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner kan bolaget komma att tillföras ett ytterligare kapitaltillskott om högst cirka 2,3-9,9 miljoner kronor.

Emissionslikviden avses primärt att användas för verksamhetsutveckling, för att finansiera den fortsatta utvecklingen av GT-002 samt vidareutveckling av nya läkemedelskandidater.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.