Laddar annons
Press
17 Oct, 2024

Jon Lidefelt ny koncernfinanschef på Swedbank

Uppdaterad:
17 Oct, 2024

Jon Lidefelt har utsetts till ny koncernfinanschef i Swedbank. Han kommer närmast från tjänsten som chef för affärsområdet Baltisk Bankverksamhet och är redan idag medlem i koncernledningen.

- Jon har erfarenhet från många olika delar av banken och god förståelse för vår affär. Jag ser fram emot att fortsätta vårt fina samarbete i den nya rollen, säger Jens Henriksson, vd och koncernchef för Swedbank.

Jon Lidefelt är civilingenjör i teknisk fysik med inriktning mot finansiell matematik från Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Han har arbetat på banken sedan 2013. 

- Jag har haft en fantastisk tid i mitt nuvarande uppdrag. Nu ser jag fram emot denna möjlighet att fortsätta vår inslagna väg mot Swedbank 15/25 och säkerställa en långsiktig avkastning eget kapital om minst 15%, säger Jon Lidefelt. 

Han tillträder sin nya roll 1 november 2024 och ersätter därmed Anders Karlsson som blir chef för Swedbanks verksamhet i USA från nästa år. 

Olof Sundblad har utsetts till tillförordnad chef för Baltisk Bankverksamhet. Idag är han finanschef för verksamheten i Baltikum. Olof blir därmed medlem i koncernledningen. Nu inleds arbetet med att hitta en permanent chef för Baltisk Bankverksamhet.

Kontakt:
Charlotte Nilsson, (Charlotte.Nilsson@swedbank.se)pressansvarig, tfn +46 76 534 6612

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.