Emissioner
2 Dec, 2022
medimi medtech

Medimi vidgar nordisk verksamhet med tydlig satsning på Finland

Uppdaterad:
21 Mar, 2023

Medimi AB vidgar nordisk verksamhet med tydlig satsning på Finland

Läkemedelshanteringsbolaget Medimi sluter avtal för leverans av Medimi®Smart till Österbottens välfärdsområde. Uppdraget blir bolagets första på finsk mark och vidgar därmed helhetsgreppet om den nordiska marknaden för automatiserad medicindispensering. 

 

Avtalet avser en pilotperiod om tre månader och omfattar minst tio enheter. Vid periodens slut ska eventuell fortsättning ses över. Ett positivt besked kan på kort sikt innebära ett stort steg mot större försäljningsvolymer och ger bolaget goda förutsättningar att visa upp sitt kundvärde. Projektet är planerat av inledas under Q1 2023.

 

 ”Vi är mycket glada över vårt första avtal på den finska marknaden. Österbottens välfärdsområde arbetar aktivt med förbättrad läkemedelshantering och det är tydligt att Medimi®Smart med sin unika funktionalitet kommer att bidra till detta på ett positivt sätt. Vi ser fram emot att tillsammans med Vasa region starta upp projektet och skapa förutsättningar för en tryggare, effektivare och förenklad medicindispensering.”

~ Alexander Johansson, VD för Medimi AB, 30-11-2022

 

Lönsamheten för ledande vårdoperatörer såsom Attendo, Ambea eller Humana har länge pressats av rådande lagkrav över det finländska verksamhetsbenet där bland annat en reglerad bemanningstäthet begränsar svängrummet för största kostnadsposten. Med bakgrund mot den låga digitaliseringsgraden i sektorn finns det istället betydande effektivitetsvinster att hämta från att automatisera delar av värdekedjan. Om aktörer som Medimi kan få lagstiftande makt att se ett värdet i att släppa något på bemanningskraven återstår att se men faktum kvarstår att automatiska mediceringsdispensrar som Medimi®Smart frigör tid från befintlig personal att fokusera på fler patienter och de mest värdeskapande momenten.

 

→ Läs pressmeddelandet

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.