Nyhet
14 Apr, 2023

NFO DRIVES: ORGANISK TILLVÄXT 32% 1 KV, BEHÅLLER HELÅRSPROGNOS

Uppdaterad:
14 Apr, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) NFO Drives, som utvecklar frekvensomformare för styrning av elmotorer, ökade sin omsättning organiskt med 32 procent i det första kvartalet 2023 till 11,2 miljoner kronor (8,5).

Rörelseresultatet landade på -0,3 miljoner kronor (-0,3).

Vd Johan Braun pekar i rapporten på att första kvartalet traditionellt är en relativt svag period för NFO Drives, men att året började mycket bra med stor efterfrågan från både gamla och nya kunder.

Bruttomarginalen på 22,6 procent försämrades i förhållande till motsvarande period i fjol (23,8), men var på en högre nivå än de knappa 20 procent bolaget uppnådde under helåret 2022.

"Detta är fortfarande långt ifrån en tillfredsställande nivå men visar att vi är på rätt väg för att få kompensation för de stigande komponentkostnaderna. Leveranssituationen avseende komponenter har avsevärt förbättrats men fortfarande besväras vi av problem med att få fram vissa nyckelkomponenter", skriver vd.

Efter en mycket stark inledning på året har NFO Drives under mars och början på innevarande månad upplevt en något mer avvaktande marknad.

"Jag tror därför att det är farligt att dra ut en trendlinje från årets början och vi bibehåller därför vår tidigare prognos om en 20-procentig försäljningsökning för året", skriver vd.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.