Nyhet
1 Jun, 2023

POLYPLANK: FÖRETRÄDESEMISSION 12 MLN KR, UPPTAR BRYGGLÅN

Uppdaterad:
1 Jun, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Polyplank har beslutat att genomföra en företrädesemission som vid fulltecknande tillför bolaget 12 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Inför företrädesemissionen har befintliga aktieägare lämnat teckningsförbindelser om totalt 4,6 miljoner kronor. Dessutom finns avtal om garantiåtaganden om totalt 4 miljoner kronor.

Fem innehavda aktier på avstämningsdagen (14 juni) ger rätt till teckning av tre nya aktier. Allmänheten i Sverige inbjuds även att teckna aktier utan stöd av teckningsrätter. Teckningskursen är 0:05 kronor, vilket motsvarar en rabatt om 49 procent jämfört med genomsnittlig volymviktade aktiekursen under de senaste 15 handelsdagarna.

Polyplank har idag även ingått avtal om brygglån om 5 miljoner kronor med Buntel till "marknadsmässiga villkor".TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.