Redaktionen
19 Apr, 2024
Observit bevakning

TradeVenue påbörjar bevakningen av Observit

Uppdaterad:
19 Apr, 2024

Observit är IT-bolaget som specialiserat sig på utvecklingen av övervakningssystem för nätverk av trygghetskameror inom kollektivtrafiken. Bolaget innehar en marknadsledande position i Sverige och kan redovisa för framstående kunder som Nobina och Keolis. Genom att dra nytta av sitt nyligen förstärkta team siktar Observit på att expandera verksamheten, öka försäljningen samt ta marknadsdelar. 

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Kort om Observit

Observit har etablerat sig som den ledande aktören inom mobil videoövervakning inom kollektivtrafiken i Norden. Bolaget har byggt upp en imponerande kundbas som inkluderar välrenommerade bussoperatörer som Nobina, Keolis, Arriva och andra betydande aktörer inom transportsektorn som Elis. Genom att erbjuda sin programvara som en molntjänst med en SaaS-lösning (Software as a Service) har Observit lyckats ansluta cirka 40 000 licenser över hela världen, vilket motsvarar en licens per säkerhetskamera.

om observit

Observit positionerar sig för tillväxt. Under 2022 genomförde Observit två strategiska förvärv av de brittiska företagen ICanProveIT Ltd och SITOC Ltd som en del av sin framåtsträvande expansionsstrategi. Syftet med detta var att stärka Observits närvaro geografiskt och diversifiera sig inom nya affärsområden, särskilt inom kundsegmentet för godstransporter med lastbilar. Med hjälp av förvärven breddar Observit sin verksamhet och öppnar upp för möjligheter inom den kommersiella transportsektorn.

TradeVenues bevakning

TradeVenue har inlett bevakningen av Observit, vilket innebär att TradeVenue kommer att följa Observits kommande utveckling och därmed erbjuda exklusiva VD-intervjuer, bloggbevakning samt annat intressant innehåll för att hålla både befintliga och potentiella investerare uppdaterade.

Axel Pettersson
Axel Pettersson
Aktieanalytiker

Koncernen har en imponerande kundbas med flera av de största aktörerna på marknaden. Affärsmodellen är dessutom skalbar med en hel del långa kontrakt, vilket både skapar stabilitet i kassaflödet samtidigt som det förbättrar bolagets möjligheter till ökade marginaler. Det ska bli väldigt intressant att följa bolaget närmare och se hur verksamheten utvecklar sig.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.