Veckobrev
21 Nov, 2022
Veckobrev och aktienyheter v.46

Veckobrev och aktienyheter v.46

Uppdaterad:
21 Feb, 2023

Svag börsvecka. Veckans relativt svaga utveckling med breda nedgångar återhämtade sig något till fredagens stänging där både Stockholmsbörsens allbolags- och storbolagsindex steg ca 1 procent under dagen. Detta var dock inte tillräckligt för veckan i sin helhet som slutade nedåt med OMXSPI och OMX30 på -2 respektive -1 procent.

Veckans bästa veckobrev v46 med aktieanalyser
Pausade utdelningar, omviktade portföljer och SPAC-bolag är några av de ämnen som kommer att beröras i denna utgåva. 

Trevlig läsning! 

Veckans blogginlägg 

Castellum pausar utdelningen | Anno 2016 skrev jag en historisk allegori som behandlade den just då kommunicerade utdelningssäkningen från Industrivärden. Jag finner densamma vara lika talade då som idag, men istället för Industrivärden och Lundbergs byts Castellum och Akelius in. Läs nedan men byt ut nyss nämnda bolag och individer.

Castellum pausad utdelning - en historisk allegori

Vad tycker finansbloggarna om börsen? Inför helgens läsning har vi förberett en ny lista med läsvärda inlägg från TradeVenues aktiebloggare.

Veckans bästa blogginlägg v46

Analys Dividend Sweden: "Stor uppsida när marknadsturbulensen minskar"

veckans analys på dividend sweden

Sedan nynoteringen juli 2022 har aktien i det närmaste halverats. I jämförelse med föregående kvartal har kursutvecklingen bidragit till att substansrabatten vuxit från 14 till 44 procent, baserat på det bokförda värdet på innehaven om 1,11 SEK per aktie och en aktiekurs på 0,62 SEK. Förutom en dylik rabatt klart överstigande jämförbara mindre investmentbolag menar vi att det finns ett betydande övervärde i den onoterade portföljen. Förhoppningsvis kommer dessa värden att utkristalliseras när marknadsturbulensen minskar och ...

Läs rapportkommentaren

Veckans aktiespaning

hur analyserar man creaspac avanza

SPAC-bolagen: "rabatt på kassan"
Natten till fredag rusade SPAC-bolaget Tiga kraftigt på New York-börsen efter att det fulländade förvärvet av LGBTQ-dating-appen Grindr upplevt sin första handelsdag. På sin höjd steg aktien hela 300 procent  ...

Ta del av veckans spaning #CPAC

Stuvat om lite i portföljen

Målet med aktieportföljen är att behålla bolagen "för evigt" och återinvestera utdelningarna ett par år till för att sedan leva på flödet av utdelningar den dagen utgifterna är större in inkomsterna av tjänst/bolag. Sen finns det så klart en möjlighet att någon gång sälja aktier också för att ...

Läs inlägget

Håll koll på kommande vecka genom att klicka på PM vecka 47 nedan.

TradeVenues fullbevakade bolag

Ny Treasury Director | SBB rekryterar Helena Lindahl till rollen som Treasury Director med uppgift att ansvara för SBB:s upplåning och profil mot kreditmarknaden, nationellt och internationellt.  


Maria Strandberg utses till CFO på Amasten | Styrelsen i SBB har beslutat att utvärdera förutsättningarna för att bilda ett nytt fristående bolag med fokus på bostadsfastigheter som sedan ska delas ut till aktieägarna i SBB, enligt Lex Asea. Moderbolaget i den nya koncernen kommer vara Amasten Fastighets AB.  

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.