Redaktionen
4 Jul, 2024
white pearl årsredovisning

White Pearls årsredovisning är nu publicerad

Uppdaterad:
4 Jul, 2024

White Pearl är ett IT-tjänsteföretag som sedan drygt ett år tillbaka är listat på Nasdaq First North Growth Market. Den 1 juli 2024 publicerade bolaget sin årsredovisning för 2023 där de under denna tidsperiod lyckades uppnå en omsättning om 240 (183) MSEK, respektive ett rörelseresultat om 32,2 (19,4) MSEK. 

TradeVenues tankar

TradeVenue
TradeVenue

Efter en lång väntan har WPTG äntligen publicerat sin årsredovisning. Vi upplever att årsredovisningen på ett mycket bättre sätt än tidigare förklarar företagets organisation och strategi. Det som vi imponeras mest av är att man samtidigt som omsättningen stiger med mer än 30 procent, lyckas öka rörelsemarginalen till 14 procent. De har dessutom som mål att under de närmaste 5-7 åren växa med 20-25 procent per år och att vinsten ska stiga med 20 procent per år under denna tidsperiod. Även om denna typ av prognoser av naturliga skäl är omgärdade av en stor osäkerhet innebär  marknadens nuvarande värdering av gruppen (P/E-tal 4 på historiska siffror) att inget av detta finns i dagens aktiekurs. Vi bedömer att det finns en betydande kurspotential i aktien även om enbart en del av målsättningen realiseras.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Läs även

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.