PharmNovo

PharmNovo

Översikt

PharmNovo är ett läkemedelsbolag i klinisk fas som håller på att utveckla ett läkemedel för behandling av nervsmärta, ett tillstånd som för närvarande saknar effektiv och säker behandling.
Lista
Onoterat
Sektor
Läkemedel
VD
Per von Mentzer
Ordförande
Göran Lerenius

Om PharmNovo

PharmNovo är ett läkemedelsbolag i klinisk fas som håller på att utveckla ett läkemedel för behandling av nervsmärta, ett tillstånd som för närvarande saknar effektiva och säkra behandlingsalternativ. Nervsmärta, även känd som neuropatisk smärta, är en av de vanligaste formerna av kronisk smärta och drabbar upp till 10% av befolkningen. Den kan uppkomma till exempel genom en direkt fysisk skada eller operation, men den kan också orsakas av vanliga sjukdomar såsom diabetes, cancer och bältros. 

PharmNovo företag

Företagets läkemedelskandidat PN6047 har i prekliniska studier visat sig ge effektiv lindring av nervsmärta i djurmodeller utan de allvarliga biverkningarna som traditionella metoder är förknippade med.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.