23 Aug, 2018

Analys A1M Pharma: "Planerar kliniska studier under Q4’18"

Som väntat uppgick intäkterna till SEKm 0 (0) under kvartalet. Rörelsekostnaderna uppgick till SEKm 14,8 (18,4) och var i linje med vår förväntan. Minskningen jämfört med fjolåret var primärt driven av något lägre R&D-aktivitet. Vi räknade tidigare med att bolaget kunde skicka in den kompletterande ansökan till Läkemedelsverket innan sommaren. Bytet av tillverkningspartner medför en ytterligare försening men bolaget bibehåller tidsplanen för studien. Vi ser en hög kurspotential i aktien men till en hög risk.

Kostnadsnivån som förväntat
Som väntat uppgick intäkterna till SEKm 0 (0) under kvartalet. Rörelsekostnaderna uppgick till SEKm 14,8 (18,4) och var i linje med vår förväntan. Minskningen jämfört med fjolåret var primärt driven av något lägre R&D-aktivitet. Vi räknar med ökade kostnader för R&D under Q4’18 då planen är att påbörja den kliniska fas I-studien för ROSgard. Resultatet efter skatt för kvartalet uppgick till SEKm -14,8 (-18,6).

Byter tillverkningspartner för ROSgard
Under sommaren har A1M Pharma bytt tillverkningspartner för ROSgard på grund av att den tidigare parten drabbats av produktionsstörningar i sin fabrik i Italien. A1M Pharma bedömer dock att detta inte kommer påverka tidsplanen för den kliniska fas I- studien som planeras påbörjas under Q4’18. Dock har detta försenat bolagets kompletterande ansökan till Läkemedelsverket, då data om tillverkningspartner är ett krav för att ansökan ska vara fullständig. Efter kvartalets utgång presenterades två prekliniska studier inom njurskydd vid akut njurskada (AKI) av A1M Pharmas samarbetspartners i Tyskland och i USA. Studieresultaten var positiva och har fått styrelsen i A1M Pharma att prioritera upp indikationen AKI i samband med hjärtkirurgi i bolagets kliniska program.

Justerar ned kostnadskostymen för H2’18
Efter rapporten justerar vi ned vår kostnadsprognos för 2018 med SEKm 2 drivet av lägre R&D-kostnad än vad vi tidigare räknat med. Vi räknar fortsatt med att kostnadsposten kommer öka mot slutet av året då den kliniska fas I-studien påbörjas. Vi räknade tidigare med att bolaget kunde skicka in den kompletterande ansökan till Läkemedelsverket innan sommaren. Bytet av tillverkningspartner medför en ytterligare försening men bolaget bibehåller tidsplanen för studien. Drivet av detta sänker vi vår sannolikhet att projektet lyckas ta sig till marknaden med 1 % -enhet. Detta innebär att vårt motiverande värde sjunker från SEKm 175 till SEKm 152. Med tanke på att bolaget befinner sig i en riskfylld sektor kan dessa beräkningar dock ändras snabbt. Vi ser en hög kurspotential i aktien men till en hög risk.

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.