28 Dec, 2021

Aktiepappas portfölj har klättrat upp till över 4,7 miljoner

Uppdaterad:
24 Jan, 2023
Aktiepappas portfölj har klättrat upp till över 4,7 miljoner

Aktiepappas portfölj

I vanlig ordning har vi varit lite dåliga på att uppdatera portföljen här på bloggen men nu är den uppdaterad och fräsch! Vår investeringsfilosofi innebär till största del av att ”köpa och behålla” därför har inte portföljen ändrats så mycket tidigare men ni som läst vårt senaste portföljinlägg kan dock se att vi ändrat en hel del. Det har tillkommit några onoterade innehav och dessa är alltså inte Aktiepappas fastighetsbolag utan 4 st olika onoterade innehav som vi hoppas kunna skriva lite mer om när de noteras. Vad som också skiljer den här uppdateringen mot tidigare portföljinlägg är att den sk IPO-portföljen numer är inbakad i den allmänna portföljen. Orsaken till detta är kort och gott att den ökat rätt rejält i värde och därför får den numer plats bland tårtbitarna. IPO-portföljen har också fått bli lite mer långsiktig i vissa innehav.

Portföljen kallar vi den men i själva verket är alltså detta både Aktiepappas och Aktieflickvännens portföljer i både Avanza och Nordnet.

Portföljen i dagsläget

Bilden ovan illustrerar hur portföljen är fördelad och som tidigare är Svolder det enskilt största innehavet. Till skillnad från tidigare finns det en större mängd likvider på kontot. Förutom Svolder så är det Investor, SaveLend, Holmen, Hemnet, Evolution och Resurs Holding som dominerar i portföljen. Vi har även börjat köpa på oss några av de amerikanska tech-jättarna i form av Visa, Apple, Alphabet, Fortinet och Mircorsoft. Detta ser vi som ett stabilt ställe att parkera pengar i och vid enskilda kraftiga nedgångar på börsen så fyller vi på lite i dessa aktier. Det är det likviderna är till för.

Portföljens totala värde

Efter ett par riktigt fina börsår med bra avkastning och en notering av ett onoterat innehav har portföljen fått sig ett rejält lyft sedan vi senast uppdaterade den 2019 och i dagsläget är det totala värdet 4.756.410 kr. De onoterade innehaven är inte värderade utan vi har använt de belopp vi själva köpt aktierna för. I åtminstone ett av dem har det skett ytterligare en kapitalrunda till betydligt högre belopp men vi har ändå valt att använda vårt GAV i dessa bolag.

Utöver dessa gemensamma portföljer så har Aktiepappa även en portfölj i sitt bolag och där uppgår värdet idag till 8.380.097 kr. Även dessa portföljer är typiskt tråkiga portföljer som sällan rörs och här dominerar Svolder och Investor som ju gått urstarkt det senaste.

Förutom ovanstående portfölj delar vi en företagsportfölj med en annan strategi än den vi brukar ha. Här är det utdelningar som återinvesteras rullande. Läs mer om den här. Vi har också ett antal barnportföljer som ligger i våra namn men de äen de ligger utanför ovan nämnda värden och innehav.

Portföljen 2019

Läs mer om Portföljbolagen

Resurs Holding

Holmen

Svolder

SCA

Investor

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.