9 May, 2019

Bodyflight – en flygupplevelse!

Uppdaterad:
13 Mar, 2024

Nu har Bodyflight öppnat i Göteborg

Idag fick Aktiepappa chansen att göra ett studiebesök hos ett av våra portföljbolag och det går nästan inte att tänka sig ett mer intressant eller roligare studiebesök än det hos Bodyflight. Bodyflight har en affärsidé som bygger på att man byggt en glasad lufttunnel där man kan flyga likt ett fallskärmshopp. Verksamheten är förhållandevis ny och det finns i dagsläget ett 60-tal tunnlar runtom i världen. Bodyflight hade sedan tidigare en tunnel i Stockholm Bromma och nu har man just färdigställt en i Göteborg Säve. Tunneln i Göteborg är världens högsta.

Efter att ha haft lite kontakt med företaget fick jag som sagt chansen att komma på ett studiebesök för att titta till anläggningen och jag fick även möjlighet att testa en tur i vindtunneln. Hela anläggningen är helt nybyggd och invigningen var för någon vecka sedan och det fanns inte ens en skylt på utsidan av anläggningen men det var knappast svårt att hitta. Det här var det absolut högsta huset på hela flygfältsområdet och det är dessutom orange-färgat.

På plats fick jag först en liten genomgång av byggnaden och hur tekniken fungerar. Därefter fick jag en instruktör tilldelad mig. Instruktören visade lite vilka positioner man skulle ha för att bäst lyfta, svänga, sjunka mm. Han visade även vilka tecken han skulle göra om han villa hjälpa mig med något i tunneln. Det går nämligen inte att höra så mycket när vinden svischar förbi i 300 km/h. Under genomgången fick jag även chansen att titta på ett par riktiga proffs som övade i vindtunneln och det såg verkligen enkelt och härligt ut när de svävade runt där inne. Lika härligt som det såg ut skulle det visa sig svårt att härma fick jag erfara…

Bild: Nico Emanuelsson 

När det blev vår tur steppade jag, iförd min blå hjälm och öronproppar, och min instruktör in i tunneln och han guidade mig pedagogiskt och bra för att både lära ut och för att skapa en bra upplevelse. Det var som jag tidigare nämnt svårt men det var samtidigt väldigt roligt. Instruktören var med inne i tunneln och svävade med ibland och stod på botten ibland för att kunna hjälpa på bästa sätt. Man var inne i tunneln i 2-minutersintervaller för att kunna hålla skärpan och för att inte bli för trött för det här var ganska jobbigt. Man blev inte svettig men många muskler var spända.

Det här var en riktigt härligt upplevelse och jag kommer definitivt att komma tillbaka till Bodyflight för att lära mig att flyga mer, högre och bättre!

Investeringen

Ni som följt vår blogg och vår IPO-portfölj har säkert inte missat att vi skrivit om och investerat en liten slatt i bolaget Bodyflight. De är noterade på Spotlight och börsresan har inte varit någon supersuccé hittills men det kan kanske vända. Vi hoppas på det.

Fakta

  • Bransch: Upplevelser
  • Handlas på: Spotlight
  • Börsvärde: 40,1 MSEK
  • Dagskurs: 4,01 kr
  • Direktavkastning: ---

Sedan IPO:n har börsen tappat 42 % så investeringen har inte varit i paritet med upplevelsen men efter att ha tittat till verksamheten känns det betyligt roligare att vara delägare än tidigare och vi kommer definitivt sitta kvar i bolaget och vi kommer definitivt komma tillbaka för att lära oss flyga! Tack till Elisabeth och Adrian för en grym upplevelse!

Läs mer om Bodyflight 

Bodyflight - en flygande IPO

Bodyflight IPO

Bodyflight (officiell hemsida)

*Disclaimer: Provflygningen var en del av studiebesöket och jag fick prova tunneln utan kostnad.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.