Bodyflight

Bodyflight

BODY

Översikt

Bodyflight är verksamma inom upplevelsebranschen och erbjuder olika premieupplevelser till allmänheten och andra intressenter. Bolaget har historiskt sett ägnat sig åt vindtunnlar som används för att simulera fallskärmshopp, men breddade relativt nyligen sin verksamhet genom förvärvet av VR-upplevelseföretaget VREX AB i juni 2023. Förutom tidigare nämnda upplevelser erbjuder Bodyflight även kurser, utbildning och träningstillfällen. Bolaget grundades år 2015.

Bodyflight aktie

Kalender & Rapporter

28 Aug, 2024Delårsrapport 2024-Q2
28 Nov, 2024Delårsrapport 2024-Q3
28 Feb, 2025Årsrapport 2024

Största ägare

Ägare Kapital Röster
Daniel Volle20.9 % 20.9 %
Stefan Burström11.3 % 11.3 %
Micha Velasco11 % 11 %
Nordnet Pensionsförsäkring7.1 % 7.1 %
Tobias Pontvik6.1 % 6.1 %
Bryggerivägen 16867 Bromma Holding AB5.1 % 5.1 %
Lingbo Invest Kommanditbolag3.1 % 3.1 %
Anders Eriksson1.9 % 1.9 %
Avanza Pension1.6 % 1.6 %
Live It Group AB1.5 % 1.5 %
Lista
Spotlight
Sektor
Underhållning
VD
Micha Velasco
Ordförande
Stefan Osmund
Noteringsdatum
24 May, 2018

Bodyflight analys

Bodyflight bolagsrapporter

Bodyflight presenterar sin verksamhet under Stora Aktiedagarna

Bloggbevakning Bodyflight

Insiderhandel Bodyflight

0 - 0 av 0

VD-intervjuer med Bodyflight

TradeVenue genomför minst två VD-intervjuer per år med Bodyflight. Det innebär att våra analytiker framställer frågor men även att övriga intressenter får möjlighet att ställa sina frågor till Micha Velasco, VD på Bodyflight. Om ni önskar att få frågor besvarade, maila till info@tradevenue.se. 

Om Bodyflight

Bodyflight är ett svenskt företag inom underhållningsbranschen som fokuserar på premiumupplevelser. Bolaget äger och driver två av världens högsta vindtunnlar, belägna i Stockholm och Göteborg. Utöver detta har de förvärvat majoriteten av aktierna i VREX AB och etablerat sig inom VR-upplevelser som ett nytt affärssegment. Förvärvet ligger i linje med bolagets mål att bli en ledande aktör inom upplevelseindustrin.

Inomhusflygning, även kallat "bodyflight", är både en upplevelse och en sport, vilket är anledningen till att aktiviteten erkändes som en friskvårdsaktivitet år 2020. Genom att erbjuda kostnadsersättning inom friskvård har Bodyflight kunnat sänka trösklarna för kundanskaffning och införa särskilda friskvårdspaket för att locka olika målgrupper. Sedan företaget grundades 2015 har fler än 200 000 personer uppleva känslan av att flyga i Bodyflights anläggningar.

Filmklippet nedan visar hur en flygning kan se ut.

VR-sektorn är ett relativt nytt och snabbväxande område. Dotterbolaget VREX AB driver Nordens största VR-arena på 300 kvadratmeter i Bromma, där upp till 10 personer kan spela samtidigt, samt en mindre arena i Stockholm City med en maxkapacitet på 6 spelare. VREX utmärker sig genom att använda Full Body Tracking-teknik med Optitrack, en ledande motion capture- och 3D-spårningsteknik som används i stora Hollywood-filmproduktioner och datorspel. VREX är den enda VR-aktören i Norden som erbjuder Full Body Tracking vilket innebär att spelarna kan röra sig fritt utan att vara begränsade av kablar. VREX grundades år 2018 och sedan dess har över 100 000 personer tagit del av deras VR-upplevelser.

bodyflight aktie

Bodyflight genomgår en omstrukturering av sin verksamhet och affärsmodell. Bolaget avser att gå från att vara en traditionell aktör inom inomhusflygning till bredda upplevelseportföljen och bli en betydligt bredare upplevelsekoncern. Genom att konsolidera marknaden och förvärva aktörer inom upplevelsebranschen strävar Bodyflight efter att erbjuda fler upplevelser i egen regi och under eget ägande.

Varför ska man investera i Bodyflight?

  • Ledande position på den svenska nöjesmarknaden
  • Upparbetad ”know-how” inom upplevelseutveckling, kundanskaffning och kundkonvertering
  • God marknadstillväxt

Marknad Bodyflight

Marknaden för rekreationstjänster i Sverige har diversifierats och växt stadigt under de senaste åren. Marknadsbedömare menar att den kommer fortsätta växa med en årlig tillväxt på 5,2% under de kommande fem åren. Den relativt höga inkomstnivån i Sverige och de nordiska länderna ger människor möjlighet att spendera mer på rekreationstjänster.

aktie bodyflight
Källa: Statista - Forecast of the real per capita consumer spending on recreation & culture in Sweden from 2013 to 2028

Marknaden för VR växer snabbt med en förväntad årlig tillväxttakt på cirka 14 procent över en jämförbar period. Denna tillväxt är resultatet av avancerad teknik och betydande investeringar från ledande företag inom VR-glasögon och programvara. Dessa investeringar har en positiv inverkan på hela marknaden och bedöms sprida sig till andra aktörer.

nyheter bodyflight

Bodyflight affärsmodell

Bodyflight har en affärsmodell som påminner om en hybrid mellan ett fastighetsbolag och ett upplevelsebolag. Bodyflight äger inte fastigheterna direkt men då betydande kapitalinvesteringar redan gjorts i anläggningarna ger beläggningsgraden ett direkt utslag på kassaflödet. Utöver bodyflight-upplevelsen erbjuder bolaget även upplevelser inom VR. Affärsmodellen för VR är snarlik men grundinvesteringen är avsevärt lägre. 

Bolaget äger och driver dessa verksamheter i egen regi med målet att generera tillväxt och skalbarhet. Som en del av denna strategi kommer Bodyflight även att marknadsföra presentkort för sina upplevelser, vilket skapar flera intäktsströmmar och möjligheter till skalbarhet.

Under Q2 2023 byter Bodyflight till Litiums e-handelsplattform för att underlätta uppskalning av verksamheten. Den kundanpassade hemsidan bidrar till lägre annonskostnader och förväntas öka konverteringar genom datadriven optimering. Med den nya tekniska plattformen kan enkelt fler bolag och webbsidor läggas till genom ett användarvänligt gränssnitt.

forum bodyflight

Bodyflight aktie

Bodyflight blev noterat på Aktietorget (Spotlight Stock Market) den 24 maj 2018 till en introduktionskurs på 7 SEK. I samband med noteringen genomförde bolaget en nyemission som genererade 21 MSEK i kapital (före avdrage för emissionskostnader). Sedan dess har bolaget även lyckats säkra ytterligare tillväxtkapital på cirka 16 MSEK från tre emissioner, varav en var riktad till ledning och styrelse.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Bodyflight nyheter

Förbli välinformerad om de senaste nyheterna från Bodyflight. TradeVenue presenterar de senaste pressmeddelandena om Bodyflight, tillhandahåller analytiska kommentarer och erbjuder även unika artiklar om företagsbesök och intervjuer. Det går dessutom att registrera sig nedan för att få bolagets uppdateringar direkt till din e-postadress.

Vanliga frågor om Bodyflight

På vilken börs är Bodyflight listad?
Vilken sektor tillhör Bodyflight?
Vem är VD på Bodyflight?
När börsnoterades Bodyflight?
Var kan man läsa mer om Bodyflight?

Bodyflight forum

Här har du också möjligheten att öka din kunskap om Bodyflight och dess verksamhet inom upplevelsebranschen genom att engagera dig med andra investerare och entusiaster. Dela dina åsikter, ställ frågor och ta del av andras perspektiv för att fördjupa din förståelse av bolaget och dess potential.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.