14 Mar, 2019

En gång om året säljer Nordic Capital aktier i Resurs Holding

 

 

Så var det dags igen. Nordic Capital minskar innehavet i Resurs Holding den här våren också. 2018 sålde de av 17 miljoner aktier och våren 2017 sålde de 17 miljoner aktier. De minskar som sagt stadigt ungefär en gång om året. Idag kom nyhetsflashen om att Nordic Capital avser att sälja ytterligare 15 miljoner aktier i Resurs Holding. Nu har snart NC sålt ut allt de ägde i Resurs och då kan kanske kursen ta fart?

Just det faktum att Nordic Capital varit en av storägarna har pressat kursen för att man vetat att förr eller senare kommer de göra en exit och då kommer marknaden dränkas med Resursaktier vilket såklart kommer få till följd att kursen pressas. Detta har medför att kursen i Resurs Holding har pendlat mellan 50 och 60 kr. Så fort kursen gått upp mot 60 kr har NC klivit av och då har kursen rasat igen. Idag upprepar historien sig och även om försäljningen sannolikt varit planerad en tid är det ett lustigt sammanträffande att just idag kommer en köprek på Resurs och de kliver över 60 kr och som ett brev på posten kommer en pressreslease om att Nordic Capital ska sälja aktier. Det ska bli intressant att se om detta pressar kursen i morgon eller om det faktum att NC numera endast äger 9,9 % av bolaget kommer få effekten att folk vågar köpa aktien nu?

Vi äger 1985  st Resursaktier och för vår del är de en del i den grundläggande kassaflödesdelen av portförljen. Vi räknar med en stadig utdelning från dem varje år (2 ggr) och om de dessutom går upp i pris framöver får de bli en glädjande bonus.

 

Läs mer om Resurs Holding

 

Resurs Holding

Gjorde bort mig i Resurs Holding

Resurs är ett riktigt föredöme

Aktieägare eller kund?

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.