7 Jul, 2023

Ett litet svenskt bolag en livräddare enligt CBS News

Uppdaterad:
31 Jan, 2024
Redsense Medical

Idag såg vi en artikel på internationella nyhetssiten CBS News om det lilla västsvenska bolaget Redsense Medical. Och inte nog med det, de lyfts fram som lite av en livräddare i en del av dialysbranschen som växer sllt mer: hemdialys. För er som eventuellt misst det så är Redsense ett bolag inom life science-branschen och vi har tidigare skrivit om dem efter att ha hört deras VD på Life Science dagen i Göteborg i våras. 

Då skrev vi så här om dem: “Redsense har en produkt som är ett plåster med tillhörande elektronik som ska upptäcka blodläckage hos dialyspatienter. Företaget jobbar på för att bli en ledande leverantör på en växande marknad. Här har vi ett bolag som redan fungerar och det syns på aktiekursen som är upp 104% sedan notering 2015. Aktien handlas just nu till kursen 9,90 kr.”

Sedan dess har kursen dalat en aning och idag stängde de på 8,98 kr. 

CBS lyfter fram Redsense Medical som ett bolag som räddar liv för dialyspatienter och vi gissar att det stora amerikanska intresset är en av anledningarna till att Redsense Medical valt att ansöka om notering på amerikanska börsen. 

Vi äger i dagsläget inga aktier i Redsense Medical.

 

Läs mer om Redsense

Redsense Medical (CBS News)

Life Science dagen 2023 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.