3 Oct, 2023

Hemnet på avbetalning

Uppdaterad:
24 Jan, 2024
Hemnet inför avbetalning

Hemnet lanserar kreditköp

Idag kom en nyhet som snabbt fick spridning inom fastighetssverige. Hemnet inför möjlighet att annonsera “på krita”. Det ska tydligen gå till så att kunderna (bostadssäljarna) får en faktura fyra månader efter att de annonserat sin bostad på Hemnet. Sen skall den betalas 3 månader senare. Fakturering sker via Klarna och förutom att det här kan vara ett smart sätt för hemnet att locka kunderna att köpa dyrare annonspaket, får sådana finns, så ser vi en risk för missnöjda kunder men det ligger väl i linje med åtminstone Klarnas verksamhet.

Hemnet i dåliga tider

En annan fråga som vi funderat lite över är hur Hemnet klarar sig i dessa lite svårare tider och där har vi landat i att vi tror att de klarar sig fint. När det är svårt att sälja komemr kunderna behöva köpa större, fler och dyrare annonser för att få sitt hus sålt. Detta är inga nyheter då Hement tidigare kommunicerat just detta och vi gissar därför att Hemnets rapport som kommer 25 oktober att se skaplig ut. Kanske detta som Nordea insett då de idag höjer riktkursen till 215 kr. 

Hemnet köper egna aktier

Igår köpte också Hemnet egna aktier för 450 miljoner SEK.

 

Läs mer om Hemnet

Hemnet Rapport (och köp)

Hemnets ledning säljer aktier till egna bolaget

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.