15 Nov, 2022

Senaste nytt om Better Globe!

 

BetterGlobe

Kris i Better Globe?

Snaran tycks dras åt kring halsen på det misstänkta pyramidspelet Better Globe. Vi kan idag avslöja att Better Globe informerat sina delägare om att det tydligen föreligger problem med såväl skatter i Kenya som kostnader som dom måste råda bot på. Därför har det tagits fram en "Affärsplan fas 2" i samråd med vad man kallar "svenska investerare" (och vi kan gissa vilka det är). Affärsplanen ska innebära att alla träd ska konverteras till aktier i ett svenskt aktiebolag som i framtiden ska noteras och det lovas att det kommer vara attraktivt att äga aktier i det. Men man måste tydligen bedriva verksamheten i tre år innan man kan notera bolaget. ... Man undrar ju varför just Better Globe ensivas med den här typen av tidsfrister hela tiden. Först var det 5 år utan avkastning på träden och nu 3 år innan man kan notera. Bolaget ska enligt uppgift heta Tree Partner Solutions AB och ett sådant bolag finns registrerat idag och drivs av en av Better Globes "Ambassadörer" här i Sverige. Vi gissar att det är samma bolag som kommer få alla träd och som sen ska noteras. Det är en IPO vi inte kommer delta i (om den nånsin blir av). Själva anser dom dock att bolaget kommer vara "mycket attraktivt för investerare" men jag tror dom antingen ljuger eller  missbedömer graden av dåligt rykte Better Globe har bland investerare.

Problemen som berörs i mailet består i att försäljningen inte har varit stabil nog för att Better Globes Skogsbruksagent ska kunna uppnå sina planterings och underhållsmål. Dessutom har driftkostnaderna ökat dramatiskt på senare tid. Men lösningen som Better Globe erbjuder kommer snabba på och stärka den framtida finansieringen av verksamheten. Ja det låter ju verkligen så. Och som en sista slutkläm på informationen skriker mailförfattaren att just NU är rätt tid att köpa flera träd. Det här med att det ska vara så bråtton hela tiden är ett klassiskt trick som skojare använder för att inte folk ska hinna tänka igenom sakerna och genomskåda dem.

Alla våra farhågor besannas

Mailet som ska ha gått ut till samtliga trädägare idag innehåller verkligen allt som vi trott att vi ska få höra innan Better Globe kraschar: Det skylls på Kenyanska skatter, det talat som en agent som är i tvist och det levereras citat som ""Banker är inte förtjusta i sådana transaktioner och det har orsakat stora förseningar avseende betalningar, återbetalningar av pengaöverföringar och högre avgifter" "allvarliga negativa effekter för vår verksamhet och för våra kunders framtidsutsikter" 

Även med tusentals kunder har crowdfundingen inte visat sig ens komma i närheten av våra mål och vad vi behöver åstadkomma i Afrika. Kostnaderna per träd har ökat mycket, och vi har arbetat med att hitta sätt att vända detta och öka finansieringen av våra projekt.

 

Säljrekommendation

Vi utfärdar som ni vet sällan rekommendationer men i det här fallet ska vi göra ett undantag och rekommendationen är SPRING FÖR LIVET! och om ni har möjlighet att plocka ut era pengar så gör det snarast möjligt!

 

Läs mer om Beter Globe

 

Better Globe - ett trädföretag

Äntligen tar finanstidningarna tag i Better Globe

Pyramidspel

Bloggens första hater

Är Better Globe tidernas största pyramidspel?

Balansekonomi och Better Globe

A better globe - långsiktig ponziscam

Avanza marknadsför pyramidbluffar

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.