16 Nov, 2021

Livet, börsen och allting

Livet, universum och allting. Detta är titeln på Douglas Adams tredje del i hans hyllade och, av Erik, mig själv samt många andra, uppskattade serie i Liftarens Guide till Galaxen. Adams böcker är mycket underhållande, men samtidigt mycket filosofiska och inte sällan sätter han fingret på de problem, tankar, idéer och utmaningar såväl vi som enskilda individer som samhälle ställs inför. Allt ständigt kryddad med en gnutta torr, brittiska humor. Har du inte läst Adams verk – gör det. Har du gjort det men inte läst Terry Pratchetts serie om Skrivvärlden (eller den fristående boken Goda Omen) – gör det.

Nåväl – tillbaka till det här med livet, universum och allting. Det är en titel, men också uttryck som täcker, ja, ”allting”. Eriks och min ambition när vi satte oss ned under senvintern 2021 var att skriva en bok som ska berika läsaren. Inte bara som investerare, utan också som individ. Vi ville skapa underlag för utveckling i så många spektra som möjligt och när nu deadline för manus har korsats, anser vi oss, med all ödmjukhet, ha uppnått just detta.

Det har varit ett par personer som har testläst och samtliga är positiva, vilket såklart skänker en känsla av att vi har skapat något uppskattat. Emellertid återstår en del att göra, men fundamentet är lagt.

Att skriva tillsammans med någon annan visste jag skulle vara utmanande och krävande. Inte för att jag inte uppskattar och håller Erik högt – tvärtom (samt – varför skulle jag ha författat en bok med någon jag inte uppskattar och håller högt?). Dock blir det mer omständligt med att skriva tillsammans. Tid, idéer, tankar, viljor… Emellertid vände vi båda på det och såg de tillfällen då vi inte var hundra procent eniga som givande. Det krävdes då att vi båda tvingades att verkligen, verkligen motivera och argumentera för vår åsikt. Nu i efterhand vill jag hävda att skriva med en medförfattare är mer givande än då jag har skrivit själv. Visst har jag då haft ”bollplank”, men det har ständigt varit jag som ägt processen.

Erik är en mycket klok, beläst och mycket ödmjuk man och det har varit inget annat än en ära och ett nöje att samarbeta med honom. Det finns alltid en substans, reflektion och motivation till det han tar sig för. Min respekt och min ödmjukhet inför honom har enbart ökat sedan vi påbörjade vårt manusarbete.

Erik och jag kommer återkomma vartefter månaderna går, men om inget oförutsägbart inträffar beräknas vårt alster finnas ”där böcker finns” i mars 2022. Vi hoppas att du vill följa med på denna resa och att boken tilltalar dig. 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.