2 Feb, 2021

Filmtips och annat

I lördags råkade jag bläddra förbi en film på SVT1 som heter The Founder. Filmen är baserad på verkligheten och handlar om hur McDonalds växte fram i USA på 1950-talet. Jag råkade komma in mitt i filmen men såg direkt att jag tyckte den verkade intressant och avbröt därför för att kunna se den från början på SVT Play. Så nu har jag sett den och tycker den var rätt bra. Ni kan se den gratis på SVT Play fram till 1 mars.

Extra kul att jämföra versionen som berättas i filmen med den lite mer tillrättalagda versionen som vi kan läsa på McDonalds svenska hemsida.

I övrigt har det varit mycket fokus på media och finanstwitter kring Wall Street Bets och turbulensen i vissa amerikanska bolag. Jag orkar inte kommentera det mer än att det går rakt emot vad jag tror på när det kommer till aktier som man ska köpa och behålla för evigt för att ta del av framtida vinster och utdelningar. Ni kan istället läsa bloggkollegorna här på Trade Venue som bloggat om fenomenet. Sofokles här och Aktiepappa här.

Jag forsätter tycka hela börsklimatet börjar kännas väldigt uppskruvat. Vilket gör att jag blir mer och mer sugen på att plocka hem lite pengar och placera i preferensaktier med mindre nedsida. Jag har bloggat om det här tidigare under januari och känslan blir allt starkare. Jag skrev under hösten om att jag tyckte vi låg långt efter 1999 i hysteri, men nu tycker jag att jag börjar känna igen vissa signaler. Vi får se var det hela tar vägen den närmaste tiden.

Jag ser fram emot Volvos rapport imorgon bitti då det dels är spännande med extrautdelningen och dels rapporten i övrigt. Min gissning blir 20 kr i utdelning i år (uppdatering onsdag morgon det blev "bara" 15 kr, men en i övrigt bra rapport). Det ska sättas i relation till att aktierna köptes in för strax under 100 kr styck för cirka 5 år sedan.

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.