10 Nov, 2020

Gratis streaming

Vi har de senaste åren växlat mellan olika streamingtjänster. Större delen av tiden har vi haft tillgång till någon tjänst, men aldrig mer än en åt gången. Basen kan man nog säga har varit Netflix. Däremellan har det varit någon enstaka månad med HBO (när det kommit tex Bosch och Billions), C More (när det tex kommit nya Beckfilmer) och Viaplay (här har vi sett tex Graceland, Ockupationen och Fore Life). Ibland har det gått att ta olika typer av provperioder och ibland har vi betalat. Fördelen är att man då kan kolla rätt mycket under en begränsad period och sen har vi känt oss ganska klara med utbudet där lagom till kortaste bindningstiden gått ut.

För en dryg månad sedan stod vi återigen utan streamingtjänst och jag kollade runt lite för att se om det fanns något nytt som lockade. Då jag inte riktigt hittade något så kom jag på att vi varit dåliga på att kolla igenom vad som finns på SVT Play och TV4 Play. Det vill säga saker som ligger där och väntar helt gratis. Och jag skulle faktiskt säga att det vi kollat på den senaste tiden har varit minst lika bra som det som ligger bakom betalning på de olika tjänsterna.

TV4 Play
Waco - Serie 6 delar baserad på en sann historia om tillslaget och belägringen av en sekt i Texas. Betyg 4 av 5.
The Kennedys - Serie i 8 delar om familjen Kennedy under 60-talet. Jag lärde mig mer om denna tid. Betyg 4 av 5.
Top Dog - Fiktiv serie som pågår just nu på TV med ett avsnitt i veckan. Om business, advokater och den undre världen. Betyg 4 av 5.
Informer - Fiktiv serie i 6 delar om en ung pakistanier i London som värvas som infiltratör. Betyg 2 av 5.

SVT Play
Utredningen - Dansk serie om utredningen av mordet på Kim Wall i ubåten. Betyg 5 av 5.
438 Dagar - Långfilm på om Schibbye och Perssons tid i fängelse. Betyg 4 av 5.
The Day - Belgisk fiktiv serie i 12 delar om ett bankrån. Avsnitten hängde ihop två och två. Betyg 3 av 5.
Livstid - Norsk fiktiv serie i 8 delar om en norsk polis som hamnar i fängelse. Betyg 3 av 5.
White Wall - Fiktiv serie på SVT Play om en gruva i Norrland som hittar en skum grej. Betyg 2 av 5.

Där har ni minst 15-20 timmars underhållning (även om ni bara väljer ut det som verkar mer intressant) helt gratis! Betygen är så klart helt subjektiva, men jag har bra smak!

Hur brukar ni göra med streaming? Låter ni det bara rulla på eller är ni noggranna med att köra kortare perioder där vi verkligen kollar intensivt och sen säger upp tjänsten? Har vi missat några bra grejer på SVT eller TV4 som gör att vi kan hålla ut någon månad till utan att behöva betala för någon tjänst?

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.