4 Nov, 2021

"Hjälp med ekonomi"

Jag fick för några veckor sedan fått flera mail på samma tema. Och jag vågar påstå att det inte är från bloggens vanliga läsare och mailskrivare, så någon verkar ha lagt ut min mailadress någonstans och tipsat just "den här typen av människor" att kontakta mig.

Anledningen till att de hörde av dig var att de hört att de hos mig kunde få hjälp med sin ekonomi. Ja flera använde just det uttrycket vilket gjorde det lite märkligt när det kom från flera olika personer på kort tid. "Få hjälp med (sin) ekonomi" tolkade jag först som att de hade frågor i stil med om de ska amortera på lånet eller spara på börsen eller stoppa in en större klumpsumma på en gång eller sprida ut det i många mindre köp. Ja typiska sådana frågor som många brukar vilja ha hjälp med. Så det blev lite förvirrat när jag svarade att jag gärna skulle göra mitt bästa för att hjälpa till, men att då sen får göra sin egen analys och att jag inte ger några rena aktietips. Det visade sig nämligen snabbt att "hjälp med ekonomin" betydde att de ville låna pengar.

Jag tackade så klart vänligt men bestämt nej men ett par gav sig inte med det utan erbjöd väldigt bra ränta på sina lån. Jag gick in hårt för att hålla konversationen både tydlig och kort, men hade ett tag god lust att göra en intervju till bloggen med någon av personerna som ansåg att låna pengar till hög ränta var att få "hjälp med ekonomi".

En påminnelse om att jag och ni som vanligtvis läser den här bloggen och kontaktar mig troligtvis lever i en liten ankdamm där funderingar kring pengar skiljer sig från andra subgruppers syn på pengar. Och tydligen hade min mailadress plötsligt hamnat i något av dessa subgrupper. Nu har det varit lugnt ett par veckor så hoppas och tror att det var något som blåste över.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.