9 Dec, 2022

Investera i Zoomability

Uppdaterad:
1 Mar, 2023
Investera i Zoomability

⎮BETALT SAMARBETE⎮

Trade Venue bevakar löpande ett antal bolag och hjälper bolag att komma ut med information i samband med emissioner. Här kan du se vilka som är på gång just nu. Ibland när jag tycker något bolag verkar extra intressant tittar även jag på bolaget som en del av att min blogg ligger här hos Trade Venue. Och nu är det dags för ett sådan bolag. 

Bolaget i fråga är Zoomability som tillverkar terränggående rullstolar. De har varit igång i över 10 år och sålt runt 1 000 enheter. De behöver växa för att nå lönsamhet och tar nu därför in pengar som framförallt ska gå till marknadsföring och säljaktiviteter. Bolaget pratar själva om att de borde kunna sälja 1 000 enheter per år.

Om vi börjar med att titta på själva produkten så har jag kollat en del filmer på Youtube (går enkelt att hitta filmer från användare runt om i världen genom att söka på Zoomability på Youtube) och produkten verkar riktigt vass. Jag såg bland annat ett klipp på några killar som körde vad man inom löpning brukar kalla obanat, det vill säga rakt ut i skogen utanför stigen. Det är väl lite extremt för de flesta men under sommaren kördes även exempelvis Cykelvasan som är en MTB-sträcka mellan Sälen och Mora med rullstolarna från Zoomability. Då jag själv brinner för att vara ute i naturen genom att springa, cykla och åka skidor så känner jag starkt för produkten.  

Nedanstående uppställning stödjer att produkten verkar stå sig bra i konkurrensen. Den övre delen är så klart lite beroende av tycke och smak men tittar vi på hårda fakta i form av vikt, räckvidd och hastighet och framförallt när vi sätter det i relation till priset ser det riktigt bra ut för Zoomabolitys produkt längst ut till högre i tabellen.

zoomability aktie

Bolaget har inte varit nöjda med försäljningen under 2020 och 2021 då man haft svårt att komma ut på mässor och andra försäljningskanaler under pandemin. Men nu under 2022 har tillväxten kommit igång och man har sålt lika mycket på de tre första kvartalen som under hela 2021. Målet är givetvis att ta marknadsandelar med stöd av tabellen ovan. Dessutom spås totala marknaden växa med runt 11% om året.   

zoomability avanza

Som investerare får man fundera kring hur snabb tillväxt man tror bolaget klarar av både i form av marknad och försäljning men också i lageruppbyggnad då rullstolarna binder mycket kapital och det ibland tar 9 månader innan man får tillbaka pengarna som binds upp i produktionen av en ny enhet. Bolaget är som sagt inte lönsamt än och som jag tolkar siffrorna i senaste rapporten skulle man behöva få upp bruttomarginalen dvs vinsten per såld enhet förutom att sälja fler enheter per år. Troligtvis går detta hand i hand via stordriftsfördelar och att man investerat i produktionen under 2022. Så strategin är nu att fokusera på marknad och sälj och nå lönsamhet via högre omsättning, inte minst genom den amerikanska marknaden där man hittills bara skrapat på ytan.

Zoomabilitys företrädesemission i sammandrag

Teckningstid: 7 – 21 december 2022

Emissionslikvid: 12,70 MSEK

Värdering pre-money: ca 10,16 MSEK

Läs mer och teckna aktier här

 

Ett svenskt bolag som agerar på en global marknad med en produkt som är så lätt att sympatisera och som jag själv absolut skulle titta på att köpa om jag blev rullstolsburen gör att jag kommer följa bolaget med intresse framöver!

Aktien är noterad på Spotlight Stock Market det vill säga den går att köpa och sälja via din bank/nätmäklare.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.