24 Jan, 2024

Livets rikaste dag (hittills)

Uppdaterad:
24 Jan, 2024

Idag är det 24e januari vilket brukar kallas årets fattigaste dag. Även i år har media trummat ut budskapet och kommit med spartips.

När SVT skulle prata med folk på stan så blev det väl inte direkt någon jättetydlig bekräftelse om att svenska folket går på knäna ekonomiskt. Inte ens under årets fattigaste vecka, i en av Sveriges fattigaste städer Borlänge, där de verkade rikta in sig på att intervjua personer under 25 och över 65 var de särskilt bekymrade eller ens medvetna om att det skulle vara extra fattigt den här veckan.

Själva fenomenet med att man är olika rik i olika delar av månaden har jag själv aldrig upplevt. Redan som student tyckte jag det var konstigt med personer som var mer benägna att göra aktiviteter som kostade pengar beroende på om det var före eller efter studiebidraget hade kommit. Det kanske kan vara ett bra grundtips att utvärdera om något är värt 500 kr baserat på en lite mer långsiktig analys än om du vid just det här tillfället hör 400 kr eller 600 kr på kontot.

Med risk för att låta kaxig såhär på årets fattigaste dag så noterar jag att portföljen är upp 1% sedan årsskiftet och därmed är på All TIme High. Vilket så vitt jag kan förstå betyder att för mig är just idag livets hittills rikaste dag. Vi får se om den slås imorgon när min fru får lön. Men då får börsen inte gå ner mer än 0,2% för då raderas ett värde motsvarande lönen ut. Och då blir morgondagen kanske bara livets näst rikaste dag.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.