31 May, 2024

Meningsfulla hobbies

Uppdaterad:
31 May, 2024

Den som läst bloggen minst 10 av de snart 18 åren jag hållit på kanske kommer ihåg att jag då ibland skrev om AIKs fotbollslag. Ihop med pengar är det nog det intresse som hängt med längst, då jag fattade intresse för båda redan i lågstadiet. Jag gick på matcher ibland även under mina mest sparsamma år och tänkte mig nog ha säsongskort och åka på en del bortamatcher den dagen jag inte längre behövde jobba.

Men det har istället blivit tvärt om. Nu bor jag visserligen inte kvar på cykelavstånd från Solna, men intresset falnade redan innan det.

Just fotbollslag är annars något jag sett sluka upp kompisar totalt, ofta i lägen då de kanske inte haft så mycket annat av olika skäl. En kompis hade problem med studierna på universitetet. Han tappade motivationen, missade några tentor irad och visste inte om han skulle kämpa vidare, plugga något annat eller söka jobb. Svaret blev fullt fokus Arsenal. En annan kompis som tidigare haft ett intresse för Hammarby ungefär motsvarande mitt för AIK blev under några säsonger efter en separation helt besatt.

Jag vet inte om det beror på att jag betraktat dessa två personer med viss skepsis från sidan, och de båda så här i efterhand själva erkänner att det plötslig och enorma intresset inte var helt sunt och att det hade andra bakomliggande orsaker, som gjorde att jag aktivt valde att inte lägga 20 av de 50 timmar som frigjorda varje vecka när jag inte längre behövde jobba på att sitta på AIK-forum, spekulera i nyförvär och åka på bortaresor. Eller om jag helt enkelt insett att jag under mina år som intresserad, trots 4 SM-guld, varit mycket mer besviken och irriterad än glad.

Jag tror helt enkelt man som ekonomiskt fri med mycket fritid får vara lite extra vaksam på vad man lägger sin tid och energi på. Här kan säkert ett fotbollslag vara rätt sak för någon, men nog inte för mig. 

Ett annat högriskprojekt till hobby som jag nosat på är Palmemordet. Där kan jag inte riktigt avgöra om det är galningar som dras dit eller om folk blivit galna av intresset. Men något är det…

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.