19 Apr, 2023

Odling 2023

Uppdaterad:
20 Apr, 2023

För ett år sedan var jag riktig peppad på att försöka dra igång lite odling i vår trädgård. Tanken jag hade var att den möjliga besparingen och pengarna skulle kunna vara en inkörsport till något som jag skulle uppleva som ett kul fritidsnöje. Även om jag direkt förstod att timpengen skulle bli usel. 

Och med tanke på vissa lärdomar från förra året, matinflation och vårens antågande kanske man kunde tro att peppen skulle finnas även i år. Men jag har insett att detta inte var min grej. Jag tyckte inte det var speciellt kul och jag lyckades inget vidare och har inget sug att utveckla odlandet. 

Vi har lite hallonbuskar på tomten som jag tänkte försöka få att sprida sig lite och sköta på ett sätt så vi kan utöka skörden där år för år. Utöver det blir det fokus på det jag tycker är kul när det kommer till fixa gratis mat dvs att gå i skogen. Så siktar som vanligt på rejält med blåbär och lingon när det är dags för det. Och jag har börjat hitta lite bättre svampställen också så här räknar jag med positiv trend över tid. Men sallad, tomater, morötter och potatis kommer jag gladeligen betala för i matbutikerna.

Ibland räcker inte ens möjligheten att spara pengar som drivkraft för att dra igång en ny grej. Trots att jag egentligen har plats både i kalender och trädgård.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.