4 Nov, 2018

Rapport från helgen

Helgen närmar sig sitt slut och den blev inte riktigt som jag hade hoppats. Jag hade trott på att få avsluta helgen med att fira AIKs SM-guld men det får jag spara till nästa helg. Hoppas jag.

Lördagen inleddes med en löprunda, gick helt ok. Jag har inga skadeproblem längre så siktar på att springa 2 dagar i veckan nu vilket jag tror är lagom för att hålla skadorna borta. Sen kanske jag kan trappa upp till 3 dagar i veckan i vår om jag fått bra grund under vintern. Kör styrketräning som jag avslutar med korta hårda intervaller på roddmaskin, stakmaskin, cykel etc de flesta dagar då jag inte springer. Efter löpningen åt jag och min fru lunch på att ställe vi hört mycket bra om, var väl ingen höjdare, men då vet vi att de som snackat gott om stället inte är att lita på.

Efter lunchen åkte vi till Vällingby Centrum, tror aldrig jag varit där förut så kul att se hur det såg ut. Jag är annars ingen stor fantast av att gå i köpcentrum, det enda som livar upp är att kolla in trycket i de olika börsnoterade butikskedjorna. Det var länge sen som jag fick så positiv känsla på H&M som jag fick igår. Mycket folk och lite rea. Däremot helt öde i många andra klädbutiker, så H&M stack verkligen ut. Sen var jag där några minuter i en butik. Kvartalet har många minuter och H&M har 4700 andra butiker jag inte vet något om hur det såg ut i. Så det kan vara säkrare att invänta nästa rapport över hur försäljningen verkligen går...

Så över till dagens antiklimax på Friends arena. Jag och många med mig trodde att AIK skulle säkra guldet idag. Jag har varit AIK-are sen mitten på 80-talet och gick ofta på Råsunda med familjen under min uppväxt. Jag hejar inte på något annat lag än AIK (det vill säga har inget lag i England, Italien eller Spanien som många andra svenskar) och det är fotbollen som är intressant för mig. Så egentligen borde väl dagens match vara rätt viktig för mig. När jag pluggade tänkte jag att när jag börjar jobba och tjäna pengar så blir det årskort och kanske åka på en del bortamatcher också. Men andra intressen (som att spara och investera) kom emellan och under perioden 2005-2015 när jag levde som billigast blev det bara enstaka matcher per år. Sen har jag börjat gå lite mer igen men det här var nog 5e matchen jag såg på plats i år. Trots att jag numera egentligen både har tid och råd att se alla matcher. Men jag lyckas inte riktigt få det där engagemanget som många av mina kompisar med säsongskort har där de påstår att de inte kunde sova i natt av pepp inför matchen. Jag skulle nog hellre se att H&M ökade försäljningen med 10% i fjärde kvartalet än att AIK vann SM-guld. Eller att jag kunde springa en mil på 40 minuter igen. För att knyta an till exemplen från igår med H&M och löpning.

Avslutar med en bild från Friends. Svettiga priser, men det hindrade inte de flesta runt omkring mig från att handla friskt. Köerna ringlade långa både innan start och i pausen och kaffet tog tydligen till och med slut. Framför mig på läktaren satt en pappa med en son på kanske 8 år. Tillsammans klämde de 3 öl (bara pappan), 1 läsk, 4 korvar, 1 kaffe, 2 delicatobollar och 1 påse godis. Bör landat på ca 500 kr i mat och dryck för de två. Att ge sonen chansen att få se ett SM-guld live med pappa säger jag inget om, jag är glad och tacksam att jag fick göra just det för 20 år sen. Men frågan är om de hade behövt äta och dricka så mycket just mellan kl 17 och 19 idag.

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.